Senior

1.runde NM Kvalik : Spjelkavik - Stranda 2-1

 
  • Ole Andre Ringstad scoret1 / 2

  • Sondre Skulstad scoret2 / 2

Seier og videre i NM

Publisert: 24.03.2014

Fredag 21.3. tok vi mot Stranda i NM-cupens første kvalik runde. Stranda rykket som kjent ned fra 3 divisjon i fjor, da vi berget oss med et nødskrik.
Dog hadde vi forventninger om at vi skulle ha kommet noen steg lengre per dags dato. Og det har vi:)

I cup gjelder det kun en ting, vinne for å gå videre. Vi rodde i land en noe tungrodd 2-1 seier etter flotter scoringer av Ole Andre Ringstad og kaptein Sondre Skulstad i ett ufyselig og begredelig vær.

1 omgang ble veldig dominerende for vår del. 1-0 kom allerede etter 2 minutter ved Ole Andre. Kåre briljerte på vår venstre side og dro av det som måtte være av motstandere før han la inn 45. Innlegget så ut til å gå forbi alt og alle, men på bakerste hadde en scoringskåt høyreback lurt seg opp og banket ballen opp i motsatt hjørne. Ryktene sier at dette er Ole`s første scoring i Vikatrøya.  Vi skapte kun en 100% sjanse til i første omgang, der Trond Håkon ble frispillt av Kåre, men klarte ikke sette ballen forbi en god Strandakeeper.
Stranda på sin side skapte ikke noe som helst, hadde ett skudd på mål på 45 minutter, det var et frispark som gikk himmelhøyt over.
Så på tross av et enormt spillemessig overtak levde kampen inn mot pause.

2 omgang startet forferdelig. Vi var slurvete, upresise og uten den nødvendige punch`en. Stranda kom langt mer med i kampen og det var slettes ikke ufortjent da de utliknet vår ledelse etter et godt angrep.
Heldigvis bor det mye i dette laget og de siste 25 var atter en gang en glede å bivåne, i alle for for oss trenere. Det handler om å se mellom linjene, se stadige forbedringer og utvikling. Uten at jeg kan være helt nøyaktig så skapte vi 6-7 store, til dels enorme sjanser de siste 25. Stranda ble igjen statister og fikk ikke låne ball i hele tatt. Scoringen måtte bare komme, ingen var særlig interessert i ekstraomganger i det været!!
Etter et fantastisk forarbeid og innlegg av Ole A raget Sondre høyest bakerst i feltet og stanget veldig fortjent inn seiersmålet.

Summa summarum: vi gikk videre, det var viktig. Prestasjonsmessig var vi langt bedre enn Stranda foruten en elendig periode i starten av andre omgang. Men fortsatt har vi ett stykke å gå. Ønsker å se en større stabilitet i prestasjonene våre som fortsatt svinger for mye. Nå venter vi spenning på hvem som blir vår motstander i neste runde:)

Frode Fagermo

A-trener