Senior

Unødvendig tap

 
  • Sondre Skulstad

A-lag: Unødvendig tap mot Tornado Måløy

Publisert: 23.04.2014

Unødvendig tap!!

Serieåpningen i går mandag ble på ingen måte slik vi hadde tenkt oss. 0-1 tap og ett rødt kort på kjøpet. Og det mot et lag som mest sannsynlig blir å finne laaangt ned på tabellen.
For det er ikke å stikke under en stol, Tornado Måløy var en svak motstander, og resultatet ekstremt skuffende.

1.omg: starter litt nervøst og kavende, ikke overraskende i en serieåpning. Tornado kommer faktisk nærmest i åpningen med et skudd i tverrliggeren, mens vi trenger litt tid for å få satt oss.
Etter hvert finner vi rytmen langt bedre og serverer noen angrep av høyt nivå. Der vi ser samtidige bevegelser og relasjoner fra back-kant og indreløper og vi ruller dem opp på vår høyre side. Vi kommer generelt ganske ofte til gode innleggsmuligheter, da etter godt vendingsspill med tempo. Dessverre blir enten legget litt for dårlig, ellers stemmer ikke innløpene godt nok. Men ved noen anledninger sitter det meste (unntatt nettsus). Etter glimrende kombinasjonsspill til høyre header Andreas Kvam et godt legg i stolpen og ut. Vår første store sjanse. Etter dette produserer vi en del sjanser, noen relativt store, men mest halvsjanser. Vi får en fortjent scoring etter en massivt trykk på motstanderen, der Andreas K dytter den over linja etter flere skuddforsøk. Dessverre for oss blir det vinket offside. Noe tvilsom til den!

Etter halvtimen blir vi redusert til 10 mann etter at Andreas Olsen river ned en motstander i frustrasjon. Gjentatte provokasjoner fra samme mann gjør at Andy tenner, noe han selvsagt burde holdt seg for god til, og vi er en mann mindre. Dommeren betegner situasjonen som et slag og direkte rødt, noe som betyr flere kampers karantene (vår side av saken er sendt krets). Unødvendig og tullete, med det er ikke et slag, og rødt synes for meg overdrevent hardt idømt.

2. omg: selv med en mann mindre tar vi tak i kampen direkte etter pause og er det klart beste laget. Tornado evner ikke presse oss høyt eller tilrive seg et naturlig overtak. Vår måte å spille på endrer seg selvsagt noe da vi mangler en mann i midtbaneleddet, men vi forsøker i stor grad å følge opprinnelig plan. Kanskje med større fokus på å utnytte bakrom. Og vi skaper mange sjanser. Ganske tidlig i omgangen vender Andreas Kvam seg vekk fra sin oppasser og er totalt alene med keeper. En god prestasjon av Andreas, men en dårlig avslutning gjør at kampen fortsatt er målløs. Defensivt har vi stort sett full kontroll,  men Tornado har sine muligheter. 6-7 minutter før slutt faller avgjørelsen. I en totalt ufarlig situasjon der Odd har ballen, skal han rolig og greit slå den ut. Han treffer ballen dårlig og den havner rett i beina på Tornados spiss som alene med Odd ikke gjør noen feil, 0-1. Fryktelig tungt slag i trynet på 10 tapre menn som jobbet meget godt. Synd for Odd som spiller en god kamp.

Men: vi har så pass mange og store sjanser at denne kampen skulle vært avgjort før dette. Å laste Odd for tapet vil både være feil og ufortjent, vi som kollektiv burde, selv med 10 mann, scoret 2-3 mål.
Selv etter baklengsen produserer vi 3-4 store muligheter ved Marius, Vegard og Trond Håkon. At dette skulle ende uten poeng for vår del er nesten smått utrolig.
Nå skal det nevnes at i jagen på scoring kommer Tornado totalt alene med Odd som gjør en kjemperedning og berger oss unna 0-2.

Oppsummert: veldig skuffende serieåpning i form av resultat. Veldig mye positivt spillemessig, vi har et godt grunnspill, skaper godt med sjanser og er veldig godt rustet fysisk. Men det er som kjent målene som teller og når de uteblir så ender det med tap.
Spillerne fortjener ros for måten de oppterer på med en mann mindre. På en fin og varm dag, med et krevende underlag (knusk tørt) legges det ned voldsomt med krefter, det vises en fantastisk vije.
Neste mulighet er kommende søndag mot Larsnes/Gursken. Vi skal jobbe godt i uken og sørge for å være klar til å kjempe om poeng i en vanskelig bortekamp.

Takk for godt oppmøte og god støtte fra publikum. Håper dere vil møte i hopetall i tiden fremover for å se at Vika lag som skal underholde, og score mange mål:)

Frode Fagermo