Senior

A-lag: Seier!

 
  • Jonas Myseth som lykkes med veldig mye

Perfekt gjennomført bortekamp.

Publisert: 28.04.2014

Årets første tre-poenger kom i form av kalas-seier borte mot Larsnes/Gursken. En bortekamp gjennomført til terningkast 6 med dedikerte, dyktige,  lojale og arbeidsomme spillere.
Det verste av alt er at seien faktisk var for liten i forhold til antall sjanser. Men når man scorer 5 på utebane skal man ikke tillate seg å være misfornøyd:)
Kollektivet imponerer i en kamp spilt i strålende vær på en luggende og knusktørr kunstgressbane på hyggelige Larsnes. Samtlige involverte leverer en solid kamp der vi følger oppsatt matchplan til punkt og prikke.

1 omg: Vi tilriver oss et betydelig initiativ rett fra start og får corner etter kort tid. En godt slått dødball som Kåre skaller hardt i stolpen ender i bena til Jonas F som banker til. Den er ikke lenge over streken, men dog inne, og vi tar ledelsen:)
Etter dette fortsetter vi å skape sjanser mot en relativt ensidig L/G lag som slår mye langt. Fra midtstopper eller sentral midtbaneplass vinkler de lange baller mot kantene sine. Vi ligger med gode avstander og struktur og Eddy og CG i backene har stort sett full kontroll. I dagens SMP sier journalisten at vi burde ledet med 3 etter 10 minutter. Det er ikke langt fra sannheten.
På tross av dette får vi ett mål i fleisen midtveis i omgangen. En lang og presis ball blir  slått i vårt bakrom, vi faller ikke av i tide og Sætre Hauge hos L/G får skutt via Odd og i lengste. 1-1.

Vi reiser oss umiddelbart og leverer god fotball. Noe av forhåndstaktikken var å ligge ganske lavt og kompakt, lokke motstanderen høyere i banen, arrestere de sentral og kjøre et godt overgangssspill. Dette fikk vi et kjempeeksempel på etter 37 minutt.
Jonas F vinner ballen sentralt, setter i gang Jonas Myrseth i rommet bak deres høyre back. Myrseth fosser gjennom og triller fri Andreas Kvam som enkelt setter sin første for dagen. 5 minutter senere gjenvinner vi ballen høyt i banen. Kåre skjærer inn fra vår høyre side, drar av 2 mann og setter ballen kontrollert i keepers lengste hjørne. Meget god prestasjon av Lensmann Balsnes:)
Vi går til pause med en fortjent 3-1 ledelse.

2 omg: denne omgangen starter som den første, et L/G lag som slår langt og prøver å skaffe seg et initiativ. Noe de ikke greier, og nok en gang straffer vi de etter planen. Vi vinner ballen sentral og trer gjennom Jonas M til venstre. Han har stort rom foran seg og er veldig bestemt i det han gjør. Skjærer direkte inn mot mål og bretter ballen rundt keeper og vi leder 4-1. Etter dette kommer en periode som er veldig, veldig god. Vi skaper 3 rene 100% sjanser som dessverre ikke resulterer i mål. 2 ved Andreas K og en ved Trond Håkon. 2-4 kommer ved et fantasiskudd!! Oskar Gunnarstein fyrer av en kanon fra rundt 25-30 meter som dundrer inn i Odd`s borteste kryss. Utagbart og en fantastisk scoring. Slike må vi både akseptere og applaudere:)
Dette tar på ingen måte selvtilliten fra oss og vi fortsetter å rulle ut motstanderen. 5-2 kommer etter nok en trussel i bakrom. En god pasning blir slått i retning av Kvam som jobber godt. Litt heldig er vi riktignok ettersom keeper kommer og kløner det til sammen med sin egen stopper. Andreas utnytter dette enkelt og triller ballen i tomt bur. Det som også må nevnes er at laget står fenomenalt godt defensivt. L/G har ikke en eneste målsjans i andre omgang foruten den vakre scoringen.
Ser vi kampen i helhet har de fakstisk ingen reelle sjanser sett bort fra scoringene. Meget bra defensivt og glimrende offensivt.

Alle fortjener en velfortjent honnør etter seieren, men kanskje bør en spesiell hyllest gå til Jonas Myseth som lykkes med veldig mye i denne kampen:)

Og rosinen i stor-pølsa er: vi har enda mer å gå på:)

Vel møtt kommende søndag da vi tar i mot et Eid lag som har hatt en god start etter sitt opprykk med 4 poeng på 2 kamper. Håper på et godt fremmøte og stor stemning:)


Frode Fagermo