Senior

A-laget biter seg fast i toppen

 
  • Vår nysignering i keeper Igor Serkovs

Godt resultat, prestasjon under pari

Publisert: 12.05.2014

Lørdag var vi på besøk i Fosnavåg hos den hardt satsende toppkandidaten Bergsøy. I flott vær ble det en kompetativ og intens kamp mellom to solide lag som begge spilte med en stor grad av riskobegrensing.
Vi fulgte i stor grad suksessoppskriften fra møtet med Larsnes/Gursken der vi lå lavt og kompakt for å nekte rom, med en klar målsetting om å være skarpe i overgangene.
Kampforløpet ble ikke helt som forutsett da Bergsøy også valgte å legge seg relativt lavt, med frykt for vårt gode kontringsspill. Det resulterte i en kamp der enormt mye skjedde mellom 16 meterne, og lite innenfor!!
Vi fikk trille mye ball i egne bakre rekker, men klarte sjelden eller aldri spille oss til gode overtallssituasjoner etter første pressledd. Med enklere ord: vi slet med å komme rettvendt i midtbaneleddet, og skape 2 mot en både på kantene eller sentralt.

Vi lykkes ergo ikke spesielt godt offensivt, og vi skapte sjeldent lite sjanser. 2 i tallet på 90 minutt er i underkant av det vi ønsker og forventer. Men all honnør til spillerne for den gode defensive strukturen vi har i laget. Bergsøy på sin side skaper 3 sjanser i kampen, så vi er veldig solide og ergjerrige i vårt forsvarsspill!

1: omg. Det trilles mye ball av begge lag, tempoet er brukbart, og det er en nerve hele veien. Men som nevnt ovenfor er det en typisk stillingskrig der ingen av lagene har noe markert overtak eller dominans. Synes vi jobber veldig godt, beina flyttes relativt kjapt og vi er ganske aggressive. Veldig sjelden at vi blir utfordret noe særlig i vår bakre 4`er, men noterer 2 store sjanser til Bergsøy, begge etter at vi selv spiller på oss brudd. Unødvendig, og mulig å unngå, men all ære til motstanderen for godt og hurtig kombinasjonsspill.

Vi har 3-4 angrep av god kvalitet i første 45. Edvard Mo (bildet)og Jonas M kombinerer fint ved flere anledninger til venstre og  midt i omgangen drar Jonas M seg inn i banen (ikke ulikt scoringen hans mot Eid) og kommer til skudd men via en Bergsøyforsvarer og til corner. Vår største sjanse kommer ved Andreas Kvam som fra noe skrått hold blir frispilt inne i boksen. Fra 7-8 meter skal han sette den rundt keeper som med en benparade hindrer scoring. Den er stor og bør resulterer i mål.


2 omg: Kunne startet verst tenkelig for oss. Bergsøy får en kjempesjanse umiddelbart etter avspark, men skuddet fra god posisjon går utenfor på lengste. Der var vi heldige!! Andre omgang er i grunn veldig lik den første. Det er to gode 3 divisjonslag som møtes, og redselen for å tape er nok større en lysten på å vinne. For oss er ett poeng i Fosnavåg isolert sett et godt resultat. Etter den litt shaky åpningen så skaper Bergsøy i stor grad ingenting og vi har veldig god defensiv kontroll. Vi er nok nærmest seieren utover omgangen der vi får en rekke dødballer både i form av cornere og frispark, men vi klarer liksom ikke helt å trøkke til nok verken i dueller og på ball. Andreas Kvam får en stor mulighet i sluttfasen men blir litt ubesluttsom og får aldri avsluttet, og Marius som kom inn er veldig nært på en bakromspasning men keeper får snappet den rett foran luggen hans:)

Oppsummert en god arbeidsinnsats, mye vilje og tæl, men totalt sett under pari. Vi er veldig fornøyde med vår defensive struktur, vi er ikke enkle å score på om dagen, noe 3 innslupne mål på 4 kamper bevitner.
Men der skoen trykker er vårt offensive spill i denne kampen, det var rett og slett ikke godt nok. Ubesluttsomt og unøyaktig. Men så skal det sies at Bergsøy (i likhet med oss) ligger lavt og gjør det vanskelig å finne rom.

 

 

Keeper Igor Serkovs (bildet) fikk sin debut i helgen og den sto til terningkast 6. Gjennomførte en veldig god kamp, og det lille han fikk å gjøre løste han på godt vis. God i feltet, god med beina og kjappt ute for å avverge potensielt farlige situasjoner.
 

 

 

 

Kommende søndag venter Årdal hjemme på en strøken gressbane i Vika. Årdal har i likhet med oss 2 seire så langt og vil nok by oss på utfordringer. Men vi skal ruste oss godt, og målsettingen er å vinne alt av hjemmekamper, så også denne!!
Møt opp å støtt oss i det som forhåpentligvis blir en god og fartsfylt kamp. Vi har troa på mye morro fremover:)

Frode Fagermo