Senior

A-laget eide Eid

 
  • Kåre Balsnes åpnet scoringsballet1 / 2

  • Andreas Kvam puttet2 / 2

Deilig og fortjent seier!!

Publisert: 05.05.2014

Det er godt å konstatere at det svinger litt av Vika for tiden. De 2 siste kampene har gitt 9 mål rett vei, og 2 i mot. Ser vi bort fra den litt tråkige åpningen mot Tornado Måløy vil jeg si vi har hatt en god start på sesongen. Og,  vi har alle intensjoner om å fortsette!
I går søndag tok vi i mot nyopprykkede Eid som gjennom vinteren har levert gode resultater, og også startet sesongen godt med uavgjort borte mot opprykksfavoritt Bergsøy, og seier hjemme mot Årdal.
Det var et Eid lag som overrasket oss litt med å gå ut med høyt press kontra det lave presset de har prioritert de første kampene. Undervurderte de oss??:)

1. omg: En rotete åpning der ingen av lagene festet noe betydelig grep av særlig grad. Grunnet det høye presset som Eid kom med da de i låste av våre stoppere, ble vårt oppbyggende spill krampeaktig. Vi får ikke den rotasjonen i midtbaneleddet vi ønsket, og vi slo som følge av dette mye ukritisk langt. I hele tatt ble den offensive rytmen dårlig, og kun unntaksvis leverte vi et spill som vi ønsker.

Men etter 20 minutt er vi dyktige! Hurtig spillvending fra venstre via Aleks som setter opp Kåre (bildet) til høyre med presisjon og tempo. Kåre får voldsomt med plass og skjærer inn fra sin høyre kant og stopper ikke før han har satt ballen i keeperens lengste hjørne. En flott scoring og nok en god prestasjon av Kåre.

 

 

 

 

 

 

 

Etter dette skaper vi forsvinnende lite i en ikke altfor god 1 omgang. Eid skaper null og niks første 45, med unntak av 2-3 skuddforsøk som alle enten ender over eller midt på en trygg Odd.
Inn i garderoben er trenerteamet misfornøyd med det vi har prestert. Først og fremst intensiteten i vårt spill, men kanskje mest evnen til å flytte bein hurtig nok, og være villige til å legge litt igjen i duellene. Vi taper alt av 2`dre baller.

2. omg: Vi ser et helt annet Vika lag i andre omgang. Langt større tempo, mer i fartsretning, og flere som byr seg frem og vil ha ball. Vi får en pangstart på andre omgang da Jonas F scorer etter 50 min på en godt slått corner fra Vegard.
Ikke veldig grasiøst, eller kanskje nettopp det, scorer han med hofta. Fra da av og inn er det ingen som helst tvil. Eid er ferdige og produserer ikke en eneste målsjans. Vi ruller stadig opp gode angrep og publikum ser ut til å kose seg i finværet på stadion. Etter drøye timen smadrer vi alt håp motstanderen måtte ha. Jonas Myrseth blir spilt opp på vår venstre side, en mot en mot backen utfordrer han innover i banen med stor fart og med stor bestemmelse banker han ballen opp i nærmeste kryss fra spissen av 16 meteren. Flott scoring fra Jonas og nok en god kamp fra en spiller i form.

 

 

2 minutter senere blir samme Jonas nok en gang spilt fri til venstre, han ser Andreas Kvam (bildet)umarkert i boksen og slår hardt og flatt inn foran mål. Andreas er sikker som banken og setter kula trygt inn bak en sjanseløs keeper. 4-0 og game over. Resten av kampen preges litt av stillingen, vi er relativt fornøyde, og Eid er ferdige. Vi produserer en del sjanser, mest halvsjanser, uten at det blir det helt store.

 

De siste 25 får publikum i Vika et første møte med en nykommer. Konstantin Budilovs kommer inn og viser at han vil tilføre oss mye på litt sikt.
23 åringen har spilt fotball på øverste nivå i Latvia i flere år og står også bokført med flere U 21 landskamper for sitt hjemland. Blir spennende i fortsettelsen, han har ikke vært i trening de siste 4 månedene, så litt tid tar det nok før han er 100%:)

Alt i alt en meget fortjent og sterk seier, med en middels, og en god omgang. Kommende helg venter Bergsøy borte. Et lag som blir å kjempe i den absolutte toppen og vil gi oss en kjempeindikator på ståa.

En takk til et flott og entusiastisk publikum på Vika stadion. Kjekt at så mange kommer og støtter oss:) Keep it coming!!