Senior

A-laget med seier i generalprøven

 

Stryn slått!

Publisert: 14.04.2014


Som en siste test før det hele braker løs møtte vi på lørdag Stryn hjemme i Vika. Det endte i en 2-1 seier.
Som i en del andre kamper gjennom vinteren og våren varierer vi for mye i prestasjonene. Tidligere har vi hatt en tendens til å starte litt vaklende, for så å bli bedre utover kampen.
Denne lørdagen så vi det motsatte. En god førsteomgang ble avløst av dårlige siste 45. Men, vi drar det i vår favør og noterer nok en seier mot en divisjonskollega.

1 omgang: starter egentlig kanonbra med en stor sjanse rett fra avspark der Andreas Kvam ender opp i en god posisjon, men treffer ikke like godt som han nok ønsket. Deretter tar det 10 minutter før spillet setter seg.
Vi har en veldig god flyt på ballen, god bevegelse,  godt pasningsspill og en ro over det vi foretar oss. Stryn blir passive, lave i press, og klarer aldri helt å finne ut av hvordan de skal klare å stjele ballen fra oss. Første scoringer kommer etter at vi legger press på motstanderen, gjennvinner ballen som ønsket høyt i banen, og har et godt ettertrykk. Ballen ender hos Andreas Kvam som etter ett kontrolltouch banker ballen i nærmeste hjørne fra ca 16-18 meter. Fortjent ledelse til pause.
Som nevnt var det mye positivt å ta med seg fra denne omgangen i form av behandling av ball, stor defensiv trygghet, og gode kombinasjoner. MEN, det var stort sett frem til siste 3`del. Vi var verken skarpe nok og vi evnet ikke å skape stor nok trussel inn i boksen til Stryn, og det ble relativt få sjanser. Gjennom kampene vi har hatt i vinter har vi skapt massevis så det stresser oss ikke. Tvert i mot godt å se at vi utnytter godt de få vi har. Mål skal vi lage mye av:)

2: omgang blir dessverre ganske dårlig. Vi mister den gode rytmen vi har fra første og vi står litt i stampe. 2 vesentlige grunner til det er kombinasjonen med noe motvind samtidig med at Stryn løfter presset sitt vesentlig høyere. Vi burde ha evnet å takle det bedre, men det ble noe tafatt og uforløst over oss i store perioder. Men alt var ikke svart, rett i forkant av utlikningen har vi ett meget godt angrep der vi med stor fart kontrer motstanderen. Andreas som var aktiv og løpevillig stikker fra ett høytstående Stryn-forsvar og kommer alene mot keeper fra ganske skrått hold. Jonas F har tatt et langt løp og ligger blank foran kassa, men Andreas velger å ta avslutningen som keeper redder med en benparade. Den burde nok vært spillt, og vi burde ledet 2-0.
Så skjer det som typisk skjer, Stryn går rett i angrep og får en straffe etter at Sondre er litt hardhendt (ikke i følge han selv:)) med en motstander. Straffen settes sikkert og det står 1-1.
I den påfølgende perioden redder vi 3 ganger på strek etter cornere, og vi er heldige som på det tidspunktet ikke ligger under. Kampen er jevn, men Stryn farlige på dødballer altså. Vi derimot har en lang vei å gå på å ta ut motstandere og forsvare vårt eget slott!!
Men vinnermålet kommer etter godt angrepsspill. Jonas M slår inn et presist innlegg som Andreas O, som forøvrig hadde en veldig god kamp, header tilbake til debutant Greger Lunheim Myklebust. Han lar ballen sprette en gang før han banker den i hjørnet. Flott scoring, og morro for både Greger og oss.

Laget: Odd - CG - Sondre - Mikke - Edvard (Aleks) - Jonas F - Andreas O - Vegard (Henrik O) - Marius (Greger) - Jonas M (Marco) - Andreas K

Konklusjon: vi er klare for serieåpning mandag 21.04!! Vi har hatt en god vinter, målt krefter mot gode lag, og vi er i rute. Ingen tvil om det.
Nå håper og tror vi at alle med et hjerte i og for Vika kommer til serieåpningen og støtter oss frem mot 3 poeng.
 

Frode Fagermo