Ny hjertestarter på plass!

 

Gjennom prosjektet "Sammen redder vi liv i idretten" har Spjelkavik IL kjøpt inn ny hjertestarter.

Publisert: 10.08.2021

Hjertestarteren er plassert på vestsiden av Myrstadkiosken, i varmeskap. Den er da tilgjengelig for alle som skulle ha behov for å bruke den.

hjertestarter - plassering.PNG

Den andre hjertestarteren, som tidligere har vært i ballboden ved kunstgressbanen, blir nå plassert på SIL-huset.

Sammen redder vi liv i idretten er et pilotprosjekt for å øke antall og tilgjengeligheten av hjertestartere, og drive dugnadsbasert trening i HLR.

Prosjektet er et samarbeid mellom Gjensidigestiftelsen, Norges Idrettsforbund og Norges Fotballforbund, og klubber som er sertifisert som kvalitetsklubb kan søke om å bli med på prosjektet. Gjensidigestiftelsen har bidratt med 7 millioner kroner til å kjøpe inn hjertestartere og utstyr for å trene på hjerte- og lungeredning, samt starte en dugnadsbasert opplæring i hjerte- og lungeredning blant kvalitetsklubbene i NFF.

Gjennom prosjektet har vi nå fått øvingsmateriell (2 x øvingsdukker, 2 x treningshjertestartere, samt tilgang til digitalt opplæringskurs) og et varmeskap og en ny hjertestarter. Denne er plassert på Myrstadkiosken, og vil være tilgjengelig for alle.

Planen for kursing og opplæring for våre spillere, trenere og lagledere vil komme etter hvert, men vi har en målsetning om at 70% av alle spillere over 12 år, og 80% av alle lagledere og trenere skal ha gjennomført kurs innen neste sommer. Heldigvis er opplæringen skreddersydd slik at det skal passe inn i en treningsøkt, og kunne gjennomføres underveis i en trening.

Vi håper derfor at den får lov til å stå i fred, uten at noen ødelegger varmeskapet eller hjertestarteren.