Det svinger i både prestasjoner og resultater, ellevere og skader, ankomster og avganger i Vika-sesongen 2022, og noen kamper har det også svingt av Vika, men dessverre ikke like ofte som vi skulle håpet. I forrige hjemmekamp, derimot; da svingte det bra av hjemmelaget i 4-1-seieren mot Hødd 2. Like fra start av så vi ut som det angrepsvillige laget vi ønsker å være, i en kamp som publikum nok vi huske som en strålende mandagskveld i Spjelkavika med to mål og en brent straffe av Noah Solskjær, flere flotte mål, en scoring av vår nye spiss Evan Aambø og for øvrig et lag i rødt som bestod av mange lokale gutter — både yngre og eldre.


Kampen før og kampen etter endte med bortetap med henholdsvis 2-0 og 5-0 mot Elverum og Brumunddal, i to kamper som for vår del hadde motsatt utvikling av hverandre. På Elverum kom vi dårlig ut, men fikk hevet oss og dominerte den andre omgangen og var en scoring unna å kunne skape resultatmessig spenning, mens vi i Brumunddal forsvarte oss godt den første timen inntil 2-0 og 3-0 kom i én og samme sleng. Derfra og ut så vi ut som vi ventet på at Godot skulle komme oss til unnsetning, men slikt hjelper da ei når det kommer til stykket — og ei heller i virkeligheten. Heldigvis kan vi adressere alle baklengsmålene til oppgaver vi er kjente med og som vi vet hvordan å jobbe med, men om vi tar med oss hjemmeseieren mot Hønefoss i juli og 3-2-seieren borte mot Volda i august er det tydelig som overskriften viser: Det svinger i prestasjoner og resultater i Vika nå, og veien fra tap til seier og kort.


Viktigst av alt er derimot å se inn mot neste kamp, som kun er to dager unna. På lørdag 10. september kommer Toten på besøk kl. 16:00, i en kamp vi ønsker å slå tilbake i. Frem skal eget grunnspill, frem skal de gode bevegelsene og frem skal ønsket om å produsere sjanser og å angripe! Bortelaget ligger ennå på sisteplass, men om de klarer å holde sin stigende formkurve er det bare et spørsmål om tid før de tar seg lengre opp på tabellen. På de tre siste kampene har de slått både Molde 2 og Volda, noe som avgir respekt og vitner om at de langt ifra har gitt opp kampen om å holde plassen. For vår del er det uansett slik at det er vi og oss og vårt eget opplegg og våre egne planer som er det eneste som egentlig gjelder, og det er derfor gledelig å melde om at vi til lørdagens kamp kan stille med fullt lag. Det vil si; med ett unntak, da Erlend Søberg brått har måttet trappe ned grunnet jobbsituasjonen og av den grunn ikke lenger vil kunne være tilgjengelig for oss. Fra vår forrige kamp er både Andreas Olsen, Sigurd Tafjord og Simon Vågnes nå tilbake og klare for kamp, og sammen med kaptein Skulstad og de nå flere og flere, yngre vaskeekte Vika-guttene som utgjør lagets stall, ellever og snart også stamme ønsker vi velkommen til hjemmekamp på en for én gangs skyld tørr og nyklipt, strøken Spjelkavik stadion.


Magnus Oltedal