Lørdag ventet Førde på eget gress.

Spjelkavik kom tidlig ut av startblokkene, og Simon Vågnes er på vei gjennom mot mål før publikum har rukket å finne plassene sine. Dessverre, så får ikke Simon dreis på avslutningen, grunnet godt forsvarsspill av Førde.

Spjelkavik fortsetter å skape muligheter, men det er Førde som tar ledelsen; Ntege Cone er først på ballen etter et innlegg som passerer både forsvaret og keeper, og han får en enkel jobb med å sette ballen i det tomme målet. Dermed 0-1, kanskje noe mot spillets gang.

Mats Lervik, som kom fra AaFKs ungdomsavdeling før sesongen, var ivrig på å vise seg frem. Han produserte mye på egenhånd, men ballen ville ikke i mål, noe som var symptomatisk for hele vikalaget denne kampen. I 2.omgang teller vi flere gode muligheter til både Erlend Søberg og Simon Vågnes, samt et brassespark-forsøk fra kaptein Skulstad, men som i første omgang, ville ikke ballen finne veien til nettmaskene bak bortelagets keeper. Når det gjenstår 10 minutter av kampen setter Førde inn 2-0 etter et balltap på midten, da storscorer Vegard Savland fyrer av gårde et skudd som går via en Vika-forsvarer og Neydson er utspilt. 

SIL-Førde1.jpg
Mats Lervik skapte mange farligheter for Spjelkavik mot Førde.

Mandag 11.juli venter Molde 2 på bortebane.

Tabell

Kampfakta

Alle bilder: Fridgeir Walderhaug, Spjelkavika.no