Godt nytt år!

Året 2023 er så smått i gang. Et nytt år fullt i muligheter, blanke ark med fargestifter til. Dog med noen begrensninger.

Det klassiske sunnmørske vinterværet har omsider slått til. Store deler av desember ga oss urealistiske håp og forventninger til hvordan fotballvinteren skulle bli. Minusgrader og sjeldne snøfall gjorde at det lenge så lyst ut med tanke på trening utendørs på grønn bane i vintermånedene. 

Nå ligger det et tjukt islokk over både 11’er-bana og Lampholmen stadion. Et lokk som ikke kan smeltes bort med salt, eller måkes bort med traktor. Skal man ta utgangspunkt i værmeldingen pr mandag 2. januar ser det ikke så lyst ut heller med tanke på hurtig smelting. I fjor på samme tid var banen utilgjengelig en hel måned i strekk pga lignende utfordringer. Vi får håpe det ikke blir like lenge denne gangen. 

I mellomtiden må lagene som har vinterferie være flinke til å melde fra om ubrukt tid i Tafjordhallen, Dette kan meldes inn i trener og lagleder gruppa eller direkte til meg på . Yngre lag har kanskje tatt velfortjent ferie samtidig som ungdommene våre sitter hjemme med kløe i fotballmuskulaturen med nye fotballsko fått i julegave.>span class="Apple-converted-space"> 

For G16 sin del hvor jeg er engasjert, samt G19, haster det å få treningstimer for å samkjøre nye lagssammensetninger. Vennskap skal smis og roller skal drilles før kvalik-kjøret begynner 28. og 29. januar. Da skal lagene tre helger på rad kjempe gladiatorkamper i SBM-Arena for å få spille i 1. divisjon i 2023-sesongen. 

På damesiden skjedde det spennende ting like før juleferien. Svein Arne Sunde er hentet inn som ny trener for A-laget, en viktig trenerkapasitet med bred erfaring både som spiller og trener fra et utall forskjellige klubber på Sunnmøre.

Damelaget og J17 blir i all hovedsak en treningsgruppe med Svein Arne som hovedtrener. Marco Iserni Jønsson og Tom Haltbakk Lahti blir med videre som viktige ressurser og kontinuitetsbærere, med god kjennskap til spillergruppa. 

Selv om vi bare er litt ut i januar, er det allerede frister å forholde seg til med tanke på den kommende fotballsesongen.

15. Januar er det frist for påmelding for ungdomslagene våre (13-19 år).

15. Februar er det frist for påmelding for lagene våre i barnefotballen (6-12 år).

Lagspåmelding gjøres via FIKS-ansvarlig Jack Roger Blindheim. jack.blindheim@hotmail.com 

På garderobebygget har det etter en tids «usynlig» arbeid, endelig blitt koblet på både strøm, vann og avløp. Nå gjenstår inventaret. 

Ønsker alle medlemmer et godt nytt år!