Etter en variabel sesong med stort sprik i prestasjonene, var det duket for årets siste kamp i 5.divisjon.

Jonas Ottersen, sisteårsjunior, var før kampen ett mål bak Mathias Dyb fra motstander Giske i kampen om toppscorertittelen.

Det var dermed en målsetning før kamp at Jonas skulle score flere mål enn nevnte Dyb, og da ta toppscorertittelen alene.

I tillegg til denne målsetningen, var det et ønske både fra trenerteamet og spillergruppa om å avslutte sesongen med stil.

En tropp med innslag av både rutinerte og urutinerte spillere var klare til dyst, og det var tydelig hvem som ville mest.

Scoringene:

Jonas Ottersen setter 1-0 etter et godt legg fra Simon Vågnes når det er spilt 32 minutter.

Fem minutter senere er sammen mann først på ballen etter et godt innlegg fra Øyvind Hagen og header ballen i nota.

3-0 kommer etter nok et innlegg fra nevnte Hagen til Ottersen, som denne gang får såpass god tid inne i feltet at han kan ta mot og lobbe ballen over keeper, etter 44 minutter.

Halvor Skaro, som studerer i Trondheim for øyeblikket, ville også melde seg på scoringsshowet. Like før dommer Tove Marie Tandstad blåser til pause får Halvor ballen på 18-20 meter og curler ballen flott i lengste hjørne. 

5-0: En Giskespiller handser i egen 16-meter, dermed straffespark. Vi sender Jonas Ottersen frem, som dermed scorer sitt mål nummer fire for kvelden, med en godt plassert straffe via stolpen og inn etter 48 minutter.

4-1: Giske får frispark på 20 meter. Toppscorer Dyb stiller seg opp, og skyter så hardt han kan. Våre gutter burde gjort en bedre innsats i muren her, men reduseringen er et faktum.

6-1: Etter en rekke bytter på laget har vi en ny angrepsrekke. Marco Jønsson var livlig på kanten, og kommer seg rundt og slår ut 45-grader til Martin Tronstad Hansen. Han lar seg ikke be 2 ganger, og setter ballen kontrollert i mål etter 80 spilte minutter.

6-2: Minuttet senere er storscorer Dyb på farten igjen. Etter litt klabb og babb, får han satt ballen i mål bak Philip.

7-2: Etter 83 minutter får Vegar Skulstad ballen i boksen på et mål nokså likt 5-1. Marco kommer rundt på kanten og setter opp Vegar i boksen, som styrer ballen i nota. 

8-2: Martin Tronstad Hansen var ikke ferdig for dagen, og var lysten på flere scoringer. Han drar seg flott innover i bana og setter ballen knallhardt med venstrefoten ned i hjørnet til Giskes keeper etter 85 spilte minutter.

Mange gode prestasjoner både fra våre unggutter og de etablerte i dag, men med 4 mål blir dagens bestemann Jonas Ottersen, i sterk konkurranse med flere spillere. 

Jonas endte dermed som toppscorer i 5.divisjon Sunnmøre, med hele 21 mål. Vi gratulerer Jonas så mye, og til lagkameratene for å ha spilt han god.

Sluttabellen viser at med 4.plass, poenget bak Stordal/Ørskog, har det vært en flott sesong for vårt rekruttlag, hvor mange unge spillere og a-lagsspillere har fått viktige minutter for egen utvikling.

Takk til Giske for kampen, vi møtes neste sesong!