Ami Teunissen, for Spjelkavik IL

2.divisjon, menn avdeling 4

Spjelkavik IL – Vikhammer HK

17.02.24

11:15 Borgundhallen

Raskt ut av startblokkene

På lørdag ble det spilt en veldig viktig kamp mot Vikhammer. De to nederste lagene i 2.divisjon skulle møttes i det som endte opp med å bli en spennende kamp fra start til slutt. Begge lag visste godt at denne kampen kunne bli toneangivende for resultatet av årets sesong. Spjelkavik hadde en god start på kampen, og ett overtak på Vikhammer til pause med stillingen 16-12. Vikhammer slet med å stoppe nummer 35, Sebastian Schwartz som scoret hele seks mål i første omgang.

 

Sebastian Schwartz var stor i den første omgangen


Vikhammer spilte seg dessverre fort inn i kampen igjen etter pause. Spjelkavik bommer for mye alene med målvakt og blir for passive i perioder. Samtidig får Vikhammer bedre kontroll på vår spiller nummer 35. Allerede fem minutter inn i andre omgang utligner Vikhammer til stillingen 18-18.

En nervepirrende avslutning

Det blir tydelig at Vikhammer ikke har tenkt å la Spjelkavik stikke av med seieren. Her kan det se ut som det unge laget til Spjelkavik kjenner litt på presset og forventningene om at vi må vinne kampen. Vi slet med å stoppe Vikhammer sin beste spiller Lasse Hønestad, som fikk inn hele elleve mål denne kampen. Samtidig har Spjelkavik tre spillere som scorer samtlige av våre mål i andre omgang. Petter Eikrem, Petter Flemsæter og Michael Jonassen, sørger dermed for at Spjelkavik er med i kampen til siste slutt.

I siste periode setter vi sjansene våre fra seks meter, å med 16 sekund igjen på klokka setter Spjelkaviks nummer 31 inn utligningen og stillingen er 29-29. i siste angrep tar Vikhammer ut målvakten, vi får tak i ballen, men blir tatt når vi prøver å sette den i åpent mål. Derfor blir det rødt kort på Vikhammer og straffe til Spjelkavik. Denne setter Michael Jonassen i mål, og Spjelkavik kan derfor slippe jubelen løs og ta med seg to poeng fra en ekstremt jevn kamp hvor stillingen til slutt ender 30-29.


Petter Eikrem kunne slippe jubelen løs etter 2 poeng mot Vikhammer HK


Spjelkavik ligger dermed fortsatt over Vikhammer på tabellen og kun ett poeng bak Charlottenlund 2 som for øyeblikket ser ut til å spille i 2.divisjon neste år, de har også en kamp mindre enn Spjelkavik. Dette betyr at kampen for å bli værende i 2.divisjon ikke er ferdig, og vi må stå på til siste slutt. Spjelkaviks trener, Igor Koprivica sier etter kampen at det var en tett kamp som kunne gått begge veier. Han påpeker at Vikhammer spilte bra, men at Spjelkavik sto godt i forsvar og tok med seg to ekstremt viktige poeng.

Neste hjemmekamp er førstkommende søndag kl 1530 i Borgundhallen mot HK Herulf Moss - Følg oss på instagram for å se flere bilder fra lørdagens kamp. 


@spjelkavikhandball og @spjelkavikil