Solid bakgrunn

Koprivica er utdannet trener 4 i Norge og EHF Master Coach som er høyeste formelle utdannelse i Norge og Europa.

Han har blant annet jobbet i Drammen Håndballklubb og i Nøtterøy Håndball Elite som trener og spillerutvikler. I tillegg var han i 2022 ansatt som håndballærer ved Otto Treider Private Gymnas.

Han har som trener norgesmesterskap for gutt 14, gutt 16, gutt 20, og han har ledet lag til opprykk til 2. divisjon, 1. divisjon og eliteserien. Han har selv spilt i eliteserien i Norge.

Du har en veldig god bakgrunn som både spiller og trener, så hva var det som trigget deg med jobben som hovedtrener i Spjelkavik Håndball?

-Jeg er aldri opptatt av nivå, og liker å trener alle form for aldersgrupper. Jeg er heller opptatt av at det er gode rammebetingelser og ambisjoner i klubben - også er jeg motivert til å jobbe med å utvikle dette videre.

Målsetninger for klubben

Gjennom sine stillinger som sportssjef i flere breddeklubber på Østlandet vil han tilføre Spjelkavik Håndball viktig kompetanse for å ta videre steg i utviklingen av klubben.

Du har ikke kommet helt i gang enda, men hva ser du for deg blir målsetningen på kort og lang sikt?

-Det kortsiktige målet er å bygge relasjoner og bli kjent med klubben, samt å gjøre det vi kan for å holde oss i 2 divisjon den kommende sesongen. Den langsiktige planen blir å lage en strategiplan for en 3-5 år periode, og jobbe aktivt mot denne slik at hele avdelingen har nytte av det og at klubben skal være på et bra sted når jeg eventuelt skal dra videre.

Leder for Spjelkavik Håndball, Carl Johan Pettersen er veldig fornøyd med å ha med Igor på laget.

-Vi er glade for at Igor ser potensialet til håndballen på Sunnmøre og har takket ja til å jobbe i Spjelkavik håndball de neste årene. Igor har gjennom samtaler med sportslig utvalg og med ledelsen i klubben bekreftet at han deler våre verdier. Det at han derfor sier ja til vårt prosjekt viser at vi er på rett vei, og en fjær i hatten med tanke på den jobben som har vært gjort frem til nå. Ålesund regionen har alle muligheter for å ha et topplag i håndball, men det skjer kun hvis vi klarer å bygge en bærekraftig strategi. Igor har den nødvendige kunnskapen og erfaringene på hva som skal til, både sportslig, men også økonomisk. 

Carl Johan påpeker også viktigheten av å jobbe bærekraftig gjennom å satse på lokale spillere og spillerutvikling. 

-Vi skal være tålmodig, men det er viktig for SIL håndball å vise alle som spiller håndball lokalt at det er mulig å bli gode også her på Ålesund. Vi ser nå at vi har flere på yngres landslag enn tidligere, og det er et resultat av den jobben spillerne har lagt ned i kombinasjon med den kompetansen som klubben har investert i. Spjelkavik håndball ønsker på sikt å etablere seg i 1 div, men det skjer ikke uten at vi lykkes basert på utvikling av lokale talenter i kombinasjon med Ålesund som studentby. Det får vi ikke til uten at vi fortsetter å jobbe systematisk som klubb og henter kompetansen som er nødvendig. Jobben til håndballstyret, og ny hovedtrener blir å legge frem en strategi som både klubben og våre samarbeidspartnere tror på - Det skal vi få til.

Vi i Spjelkavik IL ønsker Igor hjertelig velkommen i klubben, og vi gleder oss til han begynner!

Vi ønsker samtidig å takke Peter for det solide arbeidet han har gjort, og håper han får det fint i Stavanger.