Fredag kl. 20.00 spiller Spjelkavik Rekrutt (Spjelkavik 2) mot Klæbu i Spjelkavikhallen. Lørdag kl. 11.15 blir det årets viktigste kamp for seniorlaget vårt mot Vikhammer og søndag kl. 13.00 er det ny kamp for rekruttlaget i Borgundhallen. I tillegg spiller J16 en viktig kamp mot Molde HK 2 kl. 13.30.

Spjelkavikhallen:
Fredag kl. 20.00: Spjelkavik 2 - Klæbu

Borgundhallen:
Lørdag kl. 11.15: Spjelkavik - Vikhammer
Lørdag kl. 13.30: Spjelkavik J16 - Molde HK 2
Søndag kl. 13.00: Spjelkavik 2 - Utleira 

Forsterker laget

Spjelkavik IL har de siste sesongene vist at vi fortsetter å satse langsiktig med ansettelsen av Igor Koprivica. Han har den høyeste formelle utdannelsen som er mulig i både Norge og Europa. Koprivica kom før sesongen til Spjelkavik IL. Før dette var han hovedtrener for Nøtterøy i 1. div. Igor har også spilt i eliteserien selv.

For øyeblikket ligger vi nest sist i 2. divisjon etter 14 kamper. Sesongen har 22 kamper totalt. Lørdag 17. februar spiller vi mot Vikhammer som ligger på plassen under oss. Dette blir derfor sesongens viktigste kamp så langt. 

I den forbindelse har Igor Koprivica og Spjelkavik IL forsterket laget med Michael Jonassen og Sebastian Schwartz. Michael har 5 sesonger i eliteserien for Falk, Runar og Nøtterøy. I tillegg har han 4 sesonger i 1. divisjon. Sebastian har 6 sesonger i 1. div, siste 3 for Herulf og Falk. Sebastian hadde hele 97 mål 21/22-sesongen, mens Michael scoret 63 mål i eliteserien i 18/19 på. I 21/22 hadde han 39 mål på 11 kamper for Nøtterøy.  

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sebastian Schwartz og Michael Jonassen

Sebastian Schwartz og Michael Jonassen.

-Ved å forsterke laget med to klassespillere, vil vi løfte hele laget, sier Igor Koprivica. -Michael er en fighter med sult for å prestere og vinne. En som alltid bidrar med mye energi. Sebastian er en solid spiller med gode holdninger og spiller med mye kraft. Sammen er de begge veldig flinke til å løfte yngre spillere. Vi har mange, unge, men også svært dyktige håndballspillere nå med stort potensiale. Det er derfor viktig å gi dem den støtten de behøver for å kunne ta ytterligere steg, fortsetter Igor. 

Bakgrunnen for å at Michael og Sebastian skal bidra er hovedsakelig for å øke mulighetene for å holde plassen i divisjonen som er en viktig arena for de unge spillerne for fremtiden. Avslutningsvis vil Igor rette en stor takk til Michael og Sebastian som bidrar for gamletreneren sin.

Solid spilletid

Med 3 kamper på like mange dager, blir det en svært hektisk helg for Spjelkavik og Spjelkavik Rekrutt. Dette gir mye spilletid til samtlige spillere. -Ved å benytte to spillere med så mye erfaring, viser vi at vi vil satse langsiktig, uttaler leder for Spjelkavik Håndball, Carl Johan Pettersen. -Vi er for øyeblikket i 2. div med hovedlaget vårt og 3. div med rekruttene. Med så mange spillere i utvikling, er det viktig at vi får fortsette slik med kamper på så høyt nivå som mulig, for flest mulig sier Pettersen.

Samarbeidet med Bergsøy har også vært viktig. For øyeblikket er Bergsøy i 1. div. Seks spillere fra Spjelkavik gikk forrige sesong til Bergsøy. I år spiller Petter Flemsæter og Petter Eikrem for både Spjelkavik IL og Bergsøy. Dette samarbeidet er mulig fordi vi spiller i forskjellig divisjoner og er viktig for å kunne utvikle håndballspillere på Sunnmøre.

Håper på håndballfest

Kampen på lørdag er svært viktig for guttene. I tillegg er det muligheter for se to toppspillere i aksjon. Det kommer til å bli artig å se både Michael og Sebastian, samt hvordan dette løfter Spjelkavik-guttene til nye høyder.

Møt opp i Borgundhallen i god tid før kl. 11.15 på lørdag!

Igor Koprivica

Igor Koprivica, trener for Spjelkavik Håndball

Carl Johan Pettersen.jpg

Carl Johan Pettersen, leder for Spjelkavik Håndball