Totalt 36 lag og nærmere 500 spillere deltok i helgen i sluttspillet i TrønderEnergi-serien i NHF Region Nord. Aksla håndball sto som ansvarlig 750. TrønderEnergi-serien er Norges Håndballforbunds tilbud for seriespill i Møre og Romsdal og Trøndelag. Mange tilreisende gjorde at 250 spillere har overnattet i Ålesund i forbindelse med sluttspillet. Serien består av omlag 80 guttelag fordelt på 8 puljer og 100 jentelag fordelt på 10 puljer. Av disse var 20 jentelag og 16 guttelag kvalifisert for sluttspillet.

G14 seriesluttspill 23_ a.jpg

Både guttene og jentene tapte to kamper i grunnspillet og vant en kamp. Det ble derfor ingen videre avansement til finalene i sluttspillet.  

Konkurransedyktige jenter viser stolthet for drakta

- Hver kamp ble spilt på en konkurransedyktig måte og vi hevder oss både på det tekniske og taktiske med de beste lagene i regionen, sier Marina Bazzeo, trener for Spjelkavik IL jenter 14. Jentene viste samhold og vilje, noe som er viktig for å bygge gode medspillere for fremtiden.

Lagbilde J14.jpg

Fornøyd med sluttspillplass

- Målet for sesonge er opnnåd ved at vi kvalifiserte oss til sluttspillet, sier Bernt-Jakob Elvehøy, lagleder for G14. Vi har fått nye erfaringer og nivået til guttene er ikke langt etter de beste lagene i midt-norge. Guttene har all grunn til å være fornøyd og forhåpentligvis er ikke dette siste sluttspill. Dette er gutter for fremtiden i SIL Håndball sier Elvehøy.

G14 seriesluttspill 23_ b.jpg

Guttene avsluttet med dette sesongen 2022/23, men har mye god trening som skal gjøres før ferien. Jentene skal til Trondheim Håndballcup siste helgen i april før sesongen avsluttes.

(Takk til Stian Tjervåg Fredriksen for artikkel)