"Sammen redder vi liv i idretten" er et prosjekt i Norges idrettsforbund og NFF, hvor NFF har mottatt 7 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen til å kjøpe inn hjertestartere og utstyr for å trene på hjerte- og lungeredning, samt starte en dugnadsbasert opplæring i hjerte- og lungeredning blant kvalitetsklubbene i NFF.
Utstyret klubbene vil motta (mot en liten egenandel) er: en hjertestarter, et utendørs varmeskap til å oppbevare hjertestarteren i, to treningshjertestartere og to Little Anne QCPR øvingsdukker.

Spjelkavik IL er en av de utvalgte pilotklubbene til dette, og nå trenger vi hjelp til å organisere treningen av våre spillere.

Treningsøkt i hjerte- og lungeredning (HLR)

HLR-treningen vår baserer seg på dugnadsprinsippet, hvor vi legger til rette for at treningen kan foregå kontinuerlig. Konseptet består av selv-læring og egentrening i HLR og bruk av hjertestarter. Dette er for å kutte kostnader for klubbene, slik at de ikke trenger å leie inn dyre HLR-instruktører og kurs. Vårt mål er at det på denne måten skal være mulig å drive trening i HLR og bruk av hjertestarter gratis og på dugnadsbasis i klubbene, slik at klubbens medlemmer kan trene hyppig på HLR. Vi ønsker å gjøre det enkelt og tilgjengelig for klubbene å arrangere en «HLR treningsøkt» som del av en håndball- eller fotballtrening, med tilrettelegging av voksne ressurspersoner.

Om du kan tenke deg å hjelpe oss med å gjennomføre kursing for våre utøvere, ta kontakt med daglig leder på e-post.

Forslag til praktisk organisering av HLR-økter