For de drøyt 60 representantene fra Sunnmørsfotballen ble det et rikholdig program sosialt og faglig. Klubbesøk hos Åndalsnes IF med omvisning i deres nye fotballhall til 50 mill., i tillegg til et særdeles flott innlegg av Erik Brekken om jentefotball, lik spilletid og viktigheten av å se alle i ungdomsfotballen.

Lørdag var idrett og bærekraft ved Dag Vidar Hanstad, Norges Idrettshøgskole, på agendaen. Et viktig område som vil bli mer og mer aktuelt for alle. Kvalitetsklubbene i Sunnmøre Fotballkrets vil bli utfordret på å velge ut 3 av FNs bærekraftsmål for å jobbe videre med i egen klubb. I tillegg var det workshops med fokus på sportslig ledelse og frivillighet. Hvordan rekruttere frivillige, og hvordan beholde de man rekrutterer i rollene. Mange gode diskusjoner og perspektiver på hvordan man løser det fra klubb til klubb. Kvelden ble avsluttet med tur til Nesaksla, hvor det var middag på restaurant Eggen.

kvalitetsklubbsamling nov 2022 - alle.jpg
Representanter fra 15 av 17 kvalitetsklubber i Sunnmøre Fotballkrets, samt styre og ansatte i kretsen.

Søndag fikk deltagerne et fantastisk innlegg av Roger Finjord, daglig leder i NFF Finnmark og tidl. A-landslagssjef Norge kvinner. Han snakket om viktigheten av å være til for alle i fotballen og bygge det gode laget med plass til alle. Et foredrag som spilte på hele følelsesregisteret!

På samlingen deltok Thomas Bjermeland (klubbkoordinator fotball), Preben Austnes Lorgen (sportskoordinator fotball) og Torgeir Glomseth Olsen (daglig leder) fra Spjelkavik IL.

Thomas Bjermeland sier følgende om samlingen:

"Det var en fin samling med godt innhold og gode diskusjoner på tvers av klubber og krets med et viktig fokus på at fotball er til for alle. En samlende opplevelse for alle som deltok, håper at vi til neste år kan få med enda flere fra klubben." 

Vi takker Sunnmøre Fotballkrets for et strålende opplegg!